Σ΄ευχαριστώ μαμά
Γιατί μου δωσες την πρώτη ανάσα
Γιατί ήσουν στο πρώτο κλάμα
Γιατί ήσουν η πρώτη μου αγκαλιά
Γιατί μου κρατούσες το χέρι στα πρώτα βήματά μου
Γιατι μου φίλησες το πρώτο τραύμα
Γιατί με παρηγόρησες την πρώτη μέρα στο σχολείο,με έμαθες τις πρώτες λέξεις με έμαθες να λέω σε αγαπώ.Που με περίμενες στην πόρτα του σχολείου ,που μου έδινες το κολατσιό μου, που με έμαθες προπαίδεια, που με προστάτευες από τα πειρακτήρια του σχολείου.
Γιατί είχες την υπομονή και μου έμαθες να γράφω ,να ζωγραφίζω.
Γιατί περπάτησες μαζί μου,γιατί έπαιξες μαζί μου ,ξενύχτησες στο προσκέφαλό μου όταν αρρώσταινα.
Γιατί μου δινες θάρρος να προχωρώ, να σηκωθώ όταν αποτύγχανα,με την καλοσύνη και την αρωγή,την δύναμη και την αφοσίωση, την αγάπη για την οικογένεια, για τα παιδιά.
Γιατί ήσουν εκεί στην χαρά και στην λύπη, πάντα διαθέσιμη σε κάθε στιγμή, σε κάθε ηλικία από όταν ήμουν μωρό έως μεγάλη γυναίκα.
Γιατί ήσουν διαθέσιμη να μου μιλάς ,να μου δίνεις συμβουλές, για το φαγητό για την αρρώστια,για το πώς βγαίνει ένας λεκές, για το πώς θα ήμουν καλή σύζυγος,καλή μητέρα, καλή φίλη, και ποτέ για το πώς θα είμαι μια καλή κόρη,μας αγαπούσες, μας στήριζες, ζούσες για μας.
Ετοιμη να ΄ρθεις κοντά μου όταν σε χρειαζόμασταν, πάντα με κάτι στο χέρι για μας πάντα με ένα λόγο χρήσιμο,μέρα νύχτα.
Γιατί ήσουν πάντα εκεί για να σου μιλήσω ,να κλάψω, να γελάσω, να αγκαλιάσω και να κουρνιάσω.
Σε ευχαριστώ που από τις άδειες τσέπες μαγικά έβγαζες πάντα κάτι να μας δώσεις,που σε έβλεπα με την ποδιά να μαγειρεύεις, και με χαρά να μας ταίζεις,που μας αγάπησες και στα καλά μας και στα άσχημά μας.
Σε ευχαριστώ που με έβαζες κατσάδα όταν έκανα κάτι άσχημο και μετά με αγκάλιαζες με στοργή και δεν μου κρατούσες κακία .
Σε ευχαριστώ που το παιδί μου ήταν τόσο τυχερό να γνωρίσει μια γιαγιά,μια τέτοια γιαγιά.
Σε ευχαριστώ που του έμαθες την αφοσίωση,την υπέρτατη αγάπη και προσφορά,που τον έκανες να λάμπουν τα μάτια του από ευτυχία.
Σε ευχαριστώ για όλα για όλη την ζωή για όλες τις στιγμές.

Γέμιζες την μέρα μου, την ζωή μου απάλυνες τον πόνο μου ένοιωθες την χαρά μου και την λύπη είχα ένα ώμο να στηριχτώ,ένοιωθα σημαντική και ότι αξίζω ότι είμαι ,το χρωστώ σε σένα , σε σένα
μάνα μητέρα μαμά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ

Oνειρα,όνειρα.μικρά ή μεγάλα,κρυφά ή φανερά..ανάσες ζωής.

About this blog